Gezonde recepten

Het moge duidelijk zijn dat het belangrijk is om gezond te eten. Naast het feit dat het noodzakelijk is dat je lichaam wordt voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen, helpt gezond eten je ook om op het juiste gewicht te blijven. Hieronder volgt een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor 4 personen welke niet alleen ontzettend gezond zijn, maar ook nog eens erg lekker!

Voorgerecht: Pittige vissoep met tomaat

gezonde gerechten om af te vallen

Benodigdheden: 1 fijngesneden ui, tomaten in blokjes gesneden (500 gram), kikkererwten (500 gram), 1 liter visbouillon, visfilets (500 gram), couscous (60 gram), 1 theelepel komijn, 1 theelepel allspice, 1 groene peper, 1 eetlepel gesneden peterselie, 1 eetlepel gehakte munt, 1 eetlepel olijfolie, yoghurt en pitabrood.

Bereiding: Verhit de olie in een pan en laat de ui hierin ongeveer 3 minuten fruiten tot deze goudgeel van kleur is. Doe de specerijen erbij alsook de peper en bak dit enkele minuten mee. Voeg nu de tomaten, visbouillon en kikkererwten toe. Wanneer het geheel kookt zet je het vuur lager en laat je het geheel een kwartiertje sudderen. Doe daarna de visfilets erbij en laat deze 5 minuten gaarkoken. Hierna haal je de pan van het fornuis en voeg je de couscous toe. Houd het deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten staan. Doe een vleugje yoghurt door de soep en voeg de peterselie en munt toe. Serveer de soep met een lekker pitabroodje. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht: Vispakketjes met garnaal en wortel

Benodigdheden: 500 gram wortelen, 2 courgettes, 200 gram garnalen, 1 citroen, ongeveer 750 gram witvis en ongeveer 75 gram geroosterde pijnboompitten. Voor de dille pesto is benodigd: 20 gram dille, 50 gram parmezaanse kaas, 30 gram pijnboompitten en 50 ml olijfolie.

Bereiding: Maal de parmezaanse kaas, de dille en de pijnboompitten fijn met een keukenmachine en voeg een beetje olijfolie toe. Verwarm de oven om 200 graden. Snijd de courgette en de wortelen in reepjes en plaats 5 keer 1/5e deel hiervan op een stuk aluminiumfolie welke je op het aanrecht hebt gelegd. Leg nu overal een stukje vis erop en smeer de dille pesto uit over de bovenzijde van de stukken vis heen. Leg er wat schijfjes citroen bovenop. Plaats er nu wat garnalen en pijnboompitten op en bestrooi de 5 pakketjes met wat peper en zout. Plaats de pakketjes een kwartiertje in de oven en klaar is kees! Eet smakelijk!

Dessert: Yoghurt met aardbeien, amandelen en meloen

Benodigdheden: 2 meloenen, 300 gram aardbeien, 60 gram amandelen en ongeveer 20 eetlepels Griekse yoghurt.

Bereiding: Snij de 2 meloenen in stukjes alsook de aardbeien. Verdeel de yoghurt over 4 schaaltjes en voeg het fruit toe. Hak de amandelen fijn en verdeel dit eveneens over de 4 schaaltjes. Voilà, een simpel doch lekker en gezond dessert. Bon appétit!